Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Vestas' uddannelsesstrategi
Februar 2018
Touchskærme erstatter vindmøllesimulatorer
Vestas har hidtil brugt store, tunge og dyre simulatorer til undervisning af ansatte og kunder. Nu supplerer man med en langt mere håndtérbar løsning, baseret på store touchskærme.

Investering i ny software og store mobile touchskærme skal understøtte Vestas vindmøllesimulatorer, så man kan reducere teknikeres rejseudgifter uden at der gås på kompromis med kvaliteten af undervisningen.

Til det formål har man anskaffet 49 sæt touchskærme bestående af en 58 tommers og 84 tommers skærm med hver sin computer. Skærmsættene skal bruges til kurser for Vestas' teknikere og for kunder, der ønsker at vide mere om koncernens løsninger.

Den digitale løsning skal afløse de analoge vindmøllesimulatorer, som Vestas' næsten 7000 teknikere i 67 forskellige lande hidtil har måttet deles om i forbindelse med undervisning af 2000 kursister hver måned.

Konkurrenceparameter

– Vi leverer flere og flere nye løsninger til verdensmarkedet, siger Jens Midtiby fra Vestas Technical & Safety Training. – Vores medarbejdere rejser på seks kontinenter, og transporttid, rejseudgifter samt tiden fra udvikling til levering af færdige løsninger til vores kunder er afgørende konkurrenceparametre i den globale konkurrence. Derfor har vi valgt at investere i øget digitalisering i forbindelse med udvikling og undervisning af både vores medarbejdere og kunder.

– De digitale simulatorer kan vi opdatere med ny software, og det sker rasende hurtigt. Brugen af de gamle analoge simulatorer har både været tidskrævende og omkostningsfuldt, slutter Jens Midtiby .

Softwaren i de nye simulatorer er udviklet af teknologivirksomheden Cadpeople A/S, mens Informationsteknik har leveret hardwaren i form af touchskærmene på 58 og 84 tommer. På den mindste af skærmene kan man "bevæge sig rundt i vindmøllen", mens komponenterne, som teknikerne skal lære at håndtere, vises på 84 tommer-skærmen.

Gå tilbage


På den 84 tommer store touchskærm simuleres specifikke komponenter, som Vestas" kursister så kan arbejde med. Indtil videre har Vestas købt 49 skærmsæt, som nu er fordelt på 15 lande.
Klik for større billede

– Touchskærmene er starten på en digital rejse, som skal spare rejseomkostninger og sikre kortest mulige tid fra udvikling til levering af løsninger til vores kunder, siger Jens Midtiby fra Vestas Technical & Safety Training.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+