Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sundance Filmfestival
Sørdag den 28. januar 2018
Den skyldige vinder
international publikumspris
Gustav Möllers debutspillefilm "Den skyldige" med Jakob Cedergren i hovedrollen modtager Sundance Filmfestivalens internationale publikumspris. Filmen har dansk premiere 14. juni.

– At have to debutfilm i konkurrence i Sundance er i sig selv en sejr for dansk film, siger Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut. – At "Den skyldige" så endda vinder publikumsprisen, det viser at en ny generation af filmskabere er klar til at træde op på den helt store filmscene, når bare de får muligheden.

Psykologisk thriller

"Den skyldige" er en psykologisk thriller, hvor Jakob Cedergren spiller politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

Gustav Möller fortæller i et interview fra december, at han havde fire dogmer for sin film: Den skulle foregå på én location. Den skulle foregå i realtid. Man skulle opleve alt sammen med hovedpersonen. Og den skulle være, med instruktørens egne ord, "fucking spændende".

Ideen til historien kom fra et virkeligt amerikansk 911-opkald fra YouTube om en kvinde, der ligesom i filmen sidder ved siden af en mand, der har bortført hende, og ringer 911, mens han tror, at hun ringer til en anden.

"Det slog mig, hvor mange billeder jeg havde fået i mit hoved af den lyd. Og at alle, der hørte det, ville se billeder af forskellige kvinder, biler og kidnapninger. Det syntes jeg var en spændende præmis for at lave en film: At lege med publikums forestillingsevner, siger Gustav Möller.

Kilde: DFI

Læs hele interviewet En leg med publikums indre billeder.


Gå tilbage

Gustav Möller, Jakob Cedergren og producer Lina Flint var lørdag aften på podiet på Sundance Filmfestivalen i Park City, Utah, hvor instruktøren modtog publikumsprisen i serien World Cinema Dramatic Competition for sin spillefilmdebut 'Den skyldige'. En anden dansk film, Isabella Eklöfs 'Holiday', deltog i samme konkurrence. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+